26 mars 2013

LCHF musli

Jag brukar göra en ordentlig laddning lchf-musli/ granola och ha i en stor glasburk, perfekt till yoghurten. Receptets mått är ungefärliga. Det kan varieras i oändlighet, ta vad du har hemma.

LCHF musli

Ugnen på 175*C

2dl solrosfrön
2dl pumpafrön
1,5dl sötmandlar
1,5dl kokosflingor
2dl hasselnötter
1dl paranötter
1dl valnötter
1 msk kokosolja

Hack nötterna till önskad storlek. Lägg allt i en bunke. Smält oljan (micro, vattenbad) och ringla den över, blanda.
Lägg sedan allt på en plåt med bakplåtspapper, in i ugnen ca 10min. Tills det knäpper i nötterna och de fått lite fin färg. Låt allt svalna lite. 


Därefter lägger du tillbaks allt i en bunke igen. Sedan har du i:

1dl linfrön
1dl psylliumfrön
1dl torkade gojibär*
½dl torkade granatäppelkärnor*
1½dl kokosflingor
1tsk vaniljpulver
1tsk kardemumma

Blanda och häll upp i en glasburk. 
Nötter innehåller olika mängd kolhydrater så kika på innehållsförteckningen om du vill veta mer. Ta inte mer än kanske ½dl till yoghurten om du viktminskar. Prova dig fram.



*innehåller fruktsocker och kan uteslutas, men jag väljer dessa eftersom jag tror att deras övriga egenskaper är bra för mitt immunförsvar.

photo by Miriam


2 kommentarer:

  1. Hur länge håller sig muslin?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vet faktiskt inte, än har den inte blivit dålig (det hinner gå åt). Är du osäker kan du ju göra en mindre sats så hinner den inte bli dålig. Förvara den gärna i kylen eller frys in halva satsen. Lycka till!

      Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning. Det gör mig väldigt glad! :-) Om du har specifika frågor mail mig gärna.

Thanks for leaving a message.
Love Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...