15 juli 2013

Rabarberkompott

Rabarberkompott med vaniljglass -lchf. Nu kan vi ju faktiskt skörda vår egen rabarber, underbart. Så då provade jag att göra en snabb variant på bärpajen jag skrev om här. Bara att steka ihop allt istället. Får väl medge att det smakar bättre än det ser ut ;)


Rabarberkompott för två

50 g smör
0,5 dl kokos
0,5 cm ingefära
0,5 dl mandelmjöl
4 mindre rabarberstjälkar
1 msk honung eller annan sötning
kardemumma och kanel efter smak

Hacka rabarber i mindre bitar. Stek dem i lite smör så de blir lite mjuka. 
Riv ner ingefära och häll i resterande ingredienser och stek tills allt är blandat.
Klart!
Servera gärna med egen gjord vaniljglass.

Om du vill veta mer om rabarber, kika på min trädgårdsblogg Garden by Miriam, här.


Min variant på vaniljglass med lite go' syra från yoghurt.

LCHF vaniljglass för två

1 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 tsk honung eller valfri sötning

Vispa ägg och grädde fluffigt i var sin bunke.
 Häll försiktigt ihop dem och tillsätt yoghurt och honung. Kör sedan i glassmaskin.

Fler varianter på vaniljglass recept kan du se här.

photo by Miriam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning. Det gör mig väldigt glad! :-) Om du har specifika frågor mail mig gärna.

Thanks for leaving a message.
Love Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...