8 augusti 2015

Raw blåbär och lavendelpaj

Efter att ha läst om denna raw blåbärspaj med cashewgrädde så fick jag en idé om att lavendel och blåbär borde gå fint ihop. Italien möter Sverige ;-) Så med utgångspunkt från tidigare nämnda recept skapade jag nedan blåbär och lavendelpaj, helt socker-, gluten- och mjölkfri. Jag valde att placera cashewgrädden på toppen som ett ytterligare lager. Visst blev den snygg? och ja väldigt god också :-)




Raw Pajdeg

 1,5 dl cashewnötter (blötlagda)
0,5 dl mandlar (blötlagda)
 2,0 dl kokosflingor
 3 st torkade dadlar
1 tsk honung
 en nypa salt

1. Blötlägg nötterna i vatten i ca 1 timme (gärna över natten) tills de blir mjuka.
 2. Mixa samtliga ingredienser till pajdegen i en matberedare. Bred ut degen i en springform med avtagbara kanter, diameter ca 17cm. Ställ degen i kylen medan du gör fyllningen.

Blåbärsfyllning

250 gram tinade frysta blåbär
3 st torkade dadlar
 1/2 tsk vaniljpulver
1 msk fiberhusk
1 msk mandelmjöl
6 st lavendelblomknippen (bara de lila små blommorna)
1 litet basilikablad

3. Mixa samtliga ingredienser till blåbärsfyllningen och bred ut över pajbotten.
Låt stå i kylen undertiden nedan cashewnötter ligger i blöt.

Cashewgrädde

 2 dl cashewnötter (blötlagda 1h)
1 msk agavesirap
 1/2 tsk vaniljpulver
 1 dl vatten
Saften av en halv lime

4. Mixa samtliga ingredienser på högsta hastighet i ca 5 minuter tills du får en jämn och krämig gräddliknande konsistens. obs. Detta kräver en mixer. (Det går inte i en matberedare, då det blir grynigt).
Bred försiktigt gräddsmeten över blåbärstäcket och garnera gärna med lavendelblommor, ställ sedan i kylen igen ca 30 min innan servering.



foto: Living by Miriam


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning. Det gör mig väldigt glad! :-) Om du har specifika frågor mail mig gärna.

Thanks for leaving a message.
Love Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...