11 april 2016

Att inreda ett färgglatt barnrum

Jag tycker lite väl många fegar ut när man ska inreda barnrum, eller går bananas och tappar den röda tråden helt. Här kommer 6 tips på hur du kan inreda färgglatt i barnrummet (eller vilket rum som helst egentligen).


1) Välj en färgskala du gillar, den röda tråden som sticker ut, här ovan rosa.


2) När du ska använda dig av flera färger i samma rum är knepet att använda sig av samma färgintensitet. (Blandar man färger och intensitet för mycket blir det lätt ett rörigt intryck). Ovan "mellan pastelliga" färger.
3) När du använder dig av en och samma färg kan färgintensiteten med fördel variera.


4) Våga pröva och använd dig av färger på saker som enkelt kan bytas ut om du ledsnar eller att det blir fel. Som på i gardiner, kuddar, tavlor/bilder, ramar, lakan och mattor.


5) Möbler kan enkelt piffas till med lite färg och ge rummet en helt annan känsla.
6) Köp tyg och färgprover och sätt upp i det tänkta rummet. Kika på dem under dygnets alla timmar. Ett rum i norr får lätt ett kallt blått ljus, söder varmt och starkt ljus. Öst blir mörkt på kvällen och väst varmt och ljust på kvällen osv. Tänk på när du oftast vistas i det rummet du tänker färgsätta.

Lycka till!

foto: Min mapp på Pintrest


Inredning, trädgård, barn och hälsaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning. Det gör mig väldigt glad! :-) Om du har specifika frågor mail mig gärna.

Thanks for leaving a message.
Love Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...