7 oktober 2016

Bedside crib och första tiden hemma med bebis

Jag fick en fråga via mail vad vår sidosäng heter (tyvärr kunde jag inte svara på mailet, får bara felmeddelande) men jag tänkte fler kanske undrar över den och hur det funkar när vi sover. Sängen kommer från Fillikid och är köpt här, dock fick vi en annan botten än den på bilden. Vi fick en med runda hål i som dessutom var vitmålad. Hålen är bra för luftcirkulationen.


Vi försökte lägga lillskruttan i sängen när vi kom hem från BB, ibland funkade det och ibland inte. Den första tiden hemma är lite som en dimma, jag minns bara att det var sjukt jobbigt. Många långa timmar amning mitt i natten. Jag hade ställt in en fåtölj i sovrummet och gick upp varje gång det var dags, helt galet. Mitt råd; liggamma, liggamma, liggamma! Om det inte funkar bulla upp med kuddar och prova laidback amning. Vi hade också ett babynest i naturmaterial som också funkade ibland. I regel vaknar de ju när man flyttar dem. Därför är liggamning så bra, då kan man själv bara rulla därifrån. Sidosängen är dock bra som skydd så hon inte ramlar ner från sängen och funkar lite som avlastningsyta. Ett annat tips är att ha en handduk under övre halvan av sängen. Då är det lätt att bara byta och tvätta den när det kommer kräk och mjölk. Tips två är att införskaffa pyjamas med tvåvägsdragkedja. Finns bl.a på Lindex.
En dag kanske det funkar att lägga henne i sidosängen, men när hon vaknar varannan timme är det inte lönt. Nu har hon börjat sova 4-5h i sträck vissa dagar och då kan det ju funka att sova själv. Men eftersom man inte vet vilka nätter det blir så sover hon och jag i stora sängen och mannen sover i gästrummet på vardagarna. Hon har en egen filt och jag lägger henne en bit i från mig. På helgen sover vi ihop och mannen tar henne på morgonen så jag får sova ut lite. Har du något bra sovtips? Tipsa mig gärna :-)


foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning. Det gör mig väldigt glad! :-) Om du har specifika frågor mail mig gärna.

Thanks for leaving a message.
Love Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...