7 november 2016

Amnings/ -barnvänligt i Göteborg

När man får barn ändras så mycket. Helt plötsligt letar man efter lunch och fikaställe som är rymliga för barnvagn, som har skötbord och som känns lite bekväma och mysiga att amma i. Jag tänkte här skriva några ställen jag besökt och sedan fylla på allt eftersom. Tipsa mig gärna!

Latterian i Antikhallarna 


Latterian ligger inne i Antikhallarna som ligger vid hållplats Domkyrkan. Där svämmar det nästan över av barnvagnar vid lunch. De har trevliga sallader, kaffe och fika. Se till att inte ställa barnvagnen framför brandörr eller brandredskap. Bäst hade varit om de kunde markera ut vart man fick parkera istället för de små, små skyltarna för vart man inte får ställa vagnen. Ljudnivån är tyvärr ganska hög i och med den höga takhöjden och all sten. Skötbord finns på rymlig en toalett som ligger en halvtrappa upp, hiss finns.

Västra Hamngatan 6 
Öppettider: Måndag - fredag: 7.30 - 18.15. Lördag 8.30 - 17.00. Söndagar Stängt.


Åhléns i Nordstan


Deras lunch restaurang är ganska rymlig för barnvagn. Men ganska så trist miljö. De har dock ett amningsrum längst in på barnavdelningen. Det kan vara lite svårt att hitta, men längst in i högra hörnet. Där finns rymlig toa (5kr!!) två skötbord, två soffor och micro. Studtals blir det ganska fullt här, vilket bara kan betyda att det borde finnas fler ställen i Nordstan. Men det funkar ofta bra och alla hjälps åt att möblera om barnvagnarna.
Måndag–Fredag 10.00–20.00. Lördag–Söndag 10.00–18.00.

Amningsrum i Femman, Nordstan


I Femmanhuset vid Nordstan finns på vån 2 vid toaletterna ett amningsrum. Tyvärr är det svårt att hitta även detta, det ligger mellan två butiker och amningsrummet ligger till vänster om "receptionsdisken" (omarkerad dörr). Nyrenoverat och fräscht, men ganska så omysigt. Här finns en lång hård bänk, två pallar, två skötbäddar och tydlig parkering för vagnen, det gillas. Här kunde en lång stoppad soffa varit lite trevligare, samt några fåtöljer. Vet inte vem som designat rummet men hen har nog inte ammat så mycket i alla fall.

Måndag–Fredag 10.00–20.00. Lördag–Söndag 10.00–18.00.


Condecco vid Domkyrkan

Condecco som ligger på Västra Hamngatan vid hållplats Domkyrkan är relativt rymligt. Här finns skötbord på rymlig toalett + en mindre toalett. Atmosfären är mysig och det finns både soffor och fåtöljer att amma i. Micro glömde jag kolla om det fanns. Här finns det mesta i matväg som sallader, dagens lunch och fika. Både veganska, vegetariska och glutenfria alternativ finns.

Västra hamngatan 16.  mån-fre 8-20. lör 10-19. sön 11-19.
.

foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

1 kommentar:

  1. Tack för information. Jag gick nyss till Röda Stens Restaurang. Mycket plats för vagnar och soffor för bekväm amning.

    SvaraRadera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...