Om Miriam

Välkommen till min livsstilsblogg.

Jag har läst kurser i Trädgårdsdesign och är Dipl. Kostrådgivare och Hälsoinspiratör.

Hälsa

När jag blev sjuk i sköldkörtelcancer 2013 fick jag upp ögonen för hälsa och kost. Jag tänker mycket på vår miljö och hur den påverkar våra kroppar. Jag äter en glutenfri lågkolhydratkost med mycket inslag av raw food, eftersom det har hjälpt mig att bli av med min IBS. Denna antiinflammatoriska kost har också minskat ledsmärtan i ett trasigt knä. Jag har också fått mer energi och en stabilare (lägre) vikt, min viktresa kan du läsa om här. 2015 blev jag Diplomerad kostrådgivare, livsstilsrådgivare och hälsoinspiratör via Bergklint education.

Sköldkörtelcancer

Jag lever sedan 2013 med Sköldkörtelcancer som också gör att jag väljer ren nyttig mat utan socker, gluten eller tillsatser. Vill du läsa mer om min resa med sköldkörtelcancer se detta blogginlägg, här. Min sjukdom gör också att jag väljer rena naturmaterial i produkter jag bär eller lever i, som kläder och möbler. Jag har även plastbantat och använder en minimal mängd kemikalier.

Alopecia Areata


Sommaren 2017 fick den autoimmuna sjukdomen Alopecia. Jag fick i samband med detta även veta att jag har antikroppar mot ägg och svagt mot mjölkprotein. Så jag har även uteslutit detta ur kosten. Redan första veckan gick jag ner 3 kg och mina nässelutslag försvann.


Skog & Trädgård

Trädgården har alltid varit ett stort intresse för mig och jag gillar att pyssla med växter. Att arbeta i trädgården gör mig lugn, jag glömmer tid och rum för ett kort stund. Här får jag också utlopp för min kreativitet. Jag bor också nära skogen och upptäcker mer och mer hur viktigt den är för min hälsa. Att ta en promenad och bara finnas här och nu.

Hem

Jag har sedan tonåren varit intresserad av inrening, hem och olika pyssel. Jag gillar att göra om och prova nya saker i hemmet. För att få en röd tråd har jag läst Inredningsdesign via tidningen Sköna hem. Jag gillar färg och form och blandar gärna loppis och 2nd fynd med nya produkter av god kvalité. Plastbantar både bland kläder och produkter.

Miriam


KONTAKT
Undrar ni något maila mig på livingbymiriam (a) hotmail.com
OBS! Eventuella samarbeten skall gå i linje med min livsfilosofi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...