29 augusti 2013

Köksbord

Dagens torsdagstema på Fabriken  är kök. Som jag skrivit tidigare (här) så är detta den delen som jag är minst nöjd med i vårt hus. Dels rent estetiskt, men även praktiskt. Efter att ha målat väggarna vita, blev det dock mycket bättre. Så fort den där smutsgula försvann. Men tyvärr räcker det inte och jag vill inte visa samma trista kök igen.
Så därför tänkte jag visa matplatsen, den är ju en del av köket. När vi flyttade in hade vi som säkert så många andra, möbler från två bohag, olika stilar. Många möbler hade vi fått och de var anpassade efter en mindre lägenhet. Möblerna funkar men kanske inte är optimala och inte den tänkta stilen. Köksbordet är ett exempel. Ett litet fint ekbord som inte alls passar ett större hus och framförallt inte till de stolarna. Det blir oroligt när man blandar struktur i trä, krom, vitt och placeringen av stolarna på alla fyra sidor gör att det ser rörigt ut.


 Så nu sålde vi ekbordet och gjorde om ett gammalt skrivbord till matbord (i väntan på ett matchat matsals sett). Bordet är lite litet på bredden men i all fall lagom på längden där stolarna får plats bredvid varandra. Jag gillar verkligen stilen som blev på bordet. Det följde med huset och stod tidigare i tvättstugan. Stålunderredet var täckt med en eklist, den tog vi bort och slipade stålet med en vinkelslip. Skivan var i dåligt skick, så allt målades matt svart, bara ett lager för att inte se för perfekt ut. Det blev ett lagom gör det självprojekt som tog några timmar med torktiden på färgen. Tyvärr hittade jag ingen bild på hur hela bordet såg ut innan, men nedan ett kollage från instagram under själva projektet (@livingbymiriam).

-
A DIY project with an old desk to make a more peaceful dining area.photo by Miriam


2 kommentarer:

  1. Snyggt.
    Jag gillar smala bord. Det är mysigt när man sitter nära varandra och trängs. :)
    Linnéa

    SvaraRadera
  2. Tack Linnéa, ja visst är det mysigt att trängas lite med nära o kära :)

    SvaraRadera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...