3 september 2013

Betongtrappan

Renovera betongtrappa

Betongtrappan har under detta året successivt genomgått en renovering. Det är många trappsteg och väggar som behöver kärlek, ett ganska tungt arbete. Först att hacka bort lös betong, sedan hacka för att få en bra fästyta, allt ska sen tvättas noga med både stålborste och diskborste. Därefter primer och sen kan man sätta igång med själva lagningen. Sprickor som inte åtgärdas kan bara bli större och större, armeringen under rostar sönder och det finns risk för stora skador. Vår betongtrappa var i rätt dåligt skick. Men nu är den värsta risken för att den ska rasa ihop åtgärdad. Dock kvarstår en hel del putsning för att få en fin och tålig yta.

Det jobbigaste var att trappen var ingjuten mot husets syll, med en märklig träkonstruktion som var dyngsur. Därmed ledde trappan in vatten mot träet och sedan vidare in mot syllen och det var rejält ruttet, men inte själva syllen dock tack o lov! Så för att förhindra detta gjöt vi en tröskel en bit ifrån syllen för att hindra vattnet från att ledas in mot trät. Än så långe verkar det  fungera fint. Ofta är det ju så, mycket arbete bakom som aldrig syns. Här får ni följa delar av arbetet.

Före och efter bilder ovan.

photo by Miriam

2 kommentarer:

 1. Åh vilket jobb, duktiga ni är! Jobbigt att rota med sådana där tråksaker, men så snyggt det blev. Vi har också tvingats ljuta om vår trapp på baksidan och nu återstår att få på trappräcke och granitstenarna...ack dåliga samveten. Gott att ni har ert fixat!

  Ha en fin dag!
  Kram
  Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du. Nu när putset torkat ännu mer blev det ännu ljusare. Så härligt att få en ljus och fin trappa. Granit är ju super fint. En sak itaget :) Kram

   Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...