31 oktober 2013

Halloween möter LED

Halloween, en högtid som nog är som störst i USA men som ursprungligen kommer från Irland och som har blivit mer och mer poppis även i Sverige. Halloween firas dagen innan Allhelgonadagen som har en längre tradition här i Sverige. Då vi går till kyrkogården och tänder ljus. Jag har alltid gillat halloween och allhelgonadagen. När jag bodde i USA under mitt utbytesår fick jag ännu mer mersmak för halloween. I USA är det verkligen en högtid där alla är med och hjälper till. Det bakas, lagas mat, sys kläder, köps pumpur och man umgås.  Det är nog det jag gillar med Halloween att barnen och vuxna umgås tillsammans. Utnyttja detta, skär en pumpa ihop och mys ordentligt med tända ljus och god mat. Sen är jag barnsligt förtjust i ljus och lysande pumpor, så här en regnig mörk kväll är det härligt med något som lyser upp. Pumporna jag köpte på Ölands skördefest har nu fått nya "ansikten". Det dukas också med pumpor på köksbordet. Tänds marschaller och lyktor i fall det skulle bli besök av några busiga barn.

Här kommer mitt bästa pumpaknep. I stället för värmeljus som lätt förstör pumpan så använd LED. Antingen cykelbelysning eller ett värmeljus med LED, som det här. När vi ändå är inne på ämnet rekommenderar jag dessa LED-blockljus med ljussensor och timer för lyktan eller den stora pumpan. Lägg dem först i en plastpåse så de inte blir så kletiga. Det sista tipset är, borrmaskin. Det minskar risken för skärsår och går mycket snabbare än vanlig kniv. Men finjustera med kniv måste man kanske göra, beroende på vilket utseende man vill ha.

Lycka till med era pumpor. Önskar er en fiiiiin kväll!
photo by Miriam

Follow on Bloglovin

6 kommentarer:

 1. Bra tips!
  Happy Halloween! ��

  SvaraRadera
 2. Vilket smart tips med LED-lampan Miriam :D Jag bodde också i USA ett år och min värdpappa tvingade ut oss på Trick or Treat. Han var helt övertänd och sprang runt i en gorilladräkt och skrämde formligen slag på alla ungarna. Vi andra var lite mer motvilliga för vi var ju i alla fall nästan 18 och då är ju det där lite töntigt, men godis åt vi :D
  Ha en fin torsdagskväll och hoppas att allt gått bra :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jennifer! Ha ha vilken syn, visst kan några bli lite väl engagerade i dessa högtider ;) Tack jag mår okey. Kram

   Radera
 3. Så fint du gjort och vilket smart tips!
  Ha en härlig helg, kram Suss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Suss, hoppas du också får en fin helg. Kram

   Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...