4 mars 2014

Sköldkörtelproblem

I dagens industrisamhälle så drabbas allt fler av problem och sjukdomar kring sköldkörteln. Det handlar bl.a om struma (förstorad sköldkörtel), hypotyreos (underfunktion i sköldkörteln), hypertyreos (överfunktion i sköldkörteln) cancer och inflammationer. På http://sköldkörteln.se kan du läsa mer om dessa tillstånd.
Men det jag funderar över är varför? Varför drabbas fler och fler av detta? Många lever dessutom med flera symptom men "normala" blodvärden och får då inte hjälp inom sjukvården. Jag var en av dem.

Främst drabbas kvinnor av problem med sköldkörteln, dessa "botas" sedan med Levaxin. Ofta tar man medicinen för resten av livet. Många blir dessutom inte bättre av att äta Levaxin. Ett stort antal opererar bort hela eller delar av sköldkörteln till följd av dessa sjukdomstillstånd. Men varför operera bort ett organ som fungerar? Organet har ju med sina symptom visat att något är fel i kroppen. Rätta till felet och organet kanske återgår till "normal" funktion. Min teori är att detta är ytterligare en symptom/följd av att vi lever med för höga blodsockervärden. Precis som diabetes är ett tecken på detta. Ändra kosten och diabetes (typ2) med bukspottkörteln som drabbat organ återgår till normal funktion.

Jag fick tips om Eva Renner som slutade äta Levaxin, gick ner i vikt och blev frisk genom att ändra kosten, läs om hennes resa här. Hon uteslöt bland annat gluten, vetemjöl och socker. Se hennes hemsida här. Jag har en god vän som just nu prövar samma koncept. Mycket spännande om man kan äta sig frisk och slippa ta Levaxin för resten av livet. Det vore ju fantastiskt! :-)
Hos http://www.skoldkortelforeningen.se kan du också få stöd och hjälp kring din sjukdom.Sköldkörteln är ett hjärilsformat organ på framsidan av struphuvudet som bl.a reglerar kroppens ämnesomsättning och temperatur.

foto: Living by Miriam
Mitt liv, inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...