21 november 2014

Leva hållbart

Hållbarhet är ett ord som används mer och mer, men vad innebär det? Jag har precis sett en film, Origins, en film om vårt ursprung. Länk längre ner.
Amerikanska indianer och Afrikas ursprungsbefolkning levde med naturen, varje val de tog var med tanke på hur det skulle påverka deras kommande generationer. Hur mycket tänker vi idag på hur våra val ska påverka våra kommande 7 generationer? Inte det minsta för då hade vi inte varit där vi är idag. Därför är det så viktigt att kunna säga att man hade fel, att råden vi gav då inte stämmer nu. Annars går nästa generation rakt in i samma fälla.

 De pratar om kemikalierna som sprids med vinden över hela jorden. Hormonstörande ämnen som är starkare än de egna hormonerna vi producerar själva. Barn som startar sina liv och föds fulla med dessa kemikalier som vi inte vet så mycket om. Endokrina störningar där vi idag ser fler och fler som inte kan få barn. 1 av 4 par i usa kan inte få barn. Varför? Hur en naturlig förlossning är barnets första naturliga vaccination, men där vi väljer ett kejsarsnitt inte får all information om hur det kan påverka barnet, med kopplingar till allergier och astma. Vikten av att föda våra naturliga hormoner med bra naturliga fetter.
 Det handlar om hur grunden till våran hälsa sitter i våra tarmar. Tarmarna fungerar som ett träds rötter, det är där vi fångar upp all näring. Skär vi av rötterna eller ger dem gifter och vi ser direkt hur löv och frukt missgynnas. Våra tarmar får idag en mat som inte är i närheten av vad vi åt för hundra, tusen eller hundra tusen år sedan. Vi hinner inte utveckla en ny tarmflora på endast några få generationer. Maten blir främmande och kroppen reagerar på detta som främmande föremål genom att sätta kroppen i "högvarv" full beredskap - inflammationer skapas som respons på detta. "Ätprodukterna" har processats och packas i plastförpackningar, de kallar det inte mat eftersom det inte ger våra kroppar det vi behöver. Varför fortsätter vi göra dessa dåliga matval? Vi är matdrogade och beroende av dålig mat. Våga bryta ditt mönster. Gör en kostomläggning och se hur kroppen reagerar, du kommer tacka dig själv - för ingen annan kommer ta hand om din kropp.
Ät naturlig, ren mat.

Vi dödar idag de goda bakterierna i tarmarna som hjälper oss att "bekämpa" den främmande födan. Vi äter oss till diabetes, depression och trötthet. Där kanske lösningen inte är mediciner utan en kostomläggning och minskning av kemikalier som stör våra hormoner. Vikten av matens kvalité, att den ska ätas så nära "originalformen" som möjligt, inte tillagas i flera olika steg. Hur vi har förlorat kunskapen att laga mat. På 50 talet åt man i usa 2% av måltiden utanför hemmet, idag äter man över 50% av maten utanför hemmet och de man äter hemma är ofta hel eller halvfabrikat. Vi genmodifierar och genetiskt förändrar en grödor. Den urlakade jorden ger oss näringsfattig föda.

Idag har vi ingen kontakt med naturen, luften eller vattnet.
Ta en lång promenad glöm tid och rum, ge själen näring liksom kroppen behöver sin.
Vi har kraften att påverka världen för kommande generationer. Generationer som kan få slippa många av dagens sjukdomar. Vad kan du göra?

Filmen går att se Gratis till och med i morgon!
Watch the Global Premiere of Origins the Movie 
From November 13th through November 22nd, watch the feature-length movie Origins for FREE from filmmaker Pedram Shojai. #OriginsFilm @Well_Org
foto: Living by Miriam


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...