14 november 2014

Yasuragi - Hasseludden

Ni som följer mig på instagram har sett att jag var på Yasuragi, Hasseludden utanför Stockholm förra helgen. Tänkte skriva en liten recension om det.

Yasuragi

Hela anläggningen ligger i inre skärgården, precis vid vattnet och inloppet till Stockholm, där Ålandsbåtarna går förbi. Tar man Waxholmsbåten ut så åker man förbi Gamla Stan, Gröna Lund och Lidingö, en vacker båttur på ca 20 minuter. När man anländer till Hasseludden får man promenera genom en riktigt skärgårdsidyll från sekelskiftet med vackra hus och trädgårdar, sedan är det några hundra meter upp för en brant backe till Yasuragi (Bussen stannar närmare om man har problem att gå ). Anläggninen byggdes på 70 talet och det märkts tyvärr ibland, lite sliten inredning och trasiga möbler (stolarna i restaurangen). Det är rent och städat överallt, både inne och ute. Personalen är trevlig och tillmötesgående. SPA'et är välbesökt så räkna inte med en ensam stund som du åker över en helg. Parkering finns i nära anslutning, det går även bussar ut om man inte vill ta båt eller bil. Omgivningarna och utsikten är fantastisk och en upplevelse i sig, jag kan tänka mig att vårblomningen, den gröna sommaren och färgsprakande hösten är läcker. Precis som när snön ligger på marken. Nu när vi var där, var det lite väl mörkt och trist ute, alla löven var borta från träden.

Maten

Vi åt en 4 rätters middag och frukostbuffé. Middagen var som man kan förvänta sig med inspiration från Japan, väldigt gott och vällagat. Det fanns både vegetariskt, fisk och rött kött. Många rätter var naturligt glutenfria. Riset var enkelt att utesluta.
 Frukostbuffén var stor och för den brödälskande fanns ett helt bord. För oss andra fanns där också mycket gott att äta, som kokt ägg, äggröra, ost, kalkon, skinka, frukt, fil och yoghurt med tillbehör. Flera olika sorters te, kaffe och även en spännande Japansk inspirerad hörna med lite inlagda grönsaker, misosoppa, rå fisk och en väldigt snygg och god råkost sallad som jag lindade in i ostskivor :-)


SPA

Vi valde en klassisk massage, inget speciellt med det utan helt vanlig massage. Min systers massör var lite tröttare och orkade inte riktigt massera 25 minuter medan jag fick några minuter extra. Vi blev uppropade i relaxavdelningen utanför SPA receptionen. Det finns flertalet behandlingar att välja på, vill du ha något speciellt kan det nog vara bra att boka i förväg. Det blir snabbt fullbokat.

Det finns flera relaxavdelningar med vilsängar och vacker utsikt (om det inte varit så mörkt), dels helt tysta avdelningar men även sådana där man får prata. Varje timme går en intruduktionskurs i baddet där man får lära sig lite och den Japanska badtraditionen och man får lite praktisk information om aktiviteter och vad man hittar allt. Badet har tvagningsavdelning, varma källor både inne och ute. Samt en stor vanlig 25m pool, torr och ångbastu.
Under dagtid går också olika gruppklasser t.ex. yoga, Qi Gong, meditation, karate och liknande som ingår i din SPA-vistelse och de är bara att hoppa på. Vi köpte även lite raw food snacks i SPA avdelningen och de var väldigt goda, men jag hade nog önskat lite mer raw food över lag. Samt några fler alternativ som inte var så söta. St. Jörgens raw food buffé hade suttit fint där ;-)

Feedback

På det hela så är det verkligen en häftigt upplevelse och jag skulle definitivt åka tillbaka. Jag tror att det skulle behövas en liten uppfräschning här och där. Lite mer belysning utanför i skogen ;-) Informationen om dagens aktiviteter skulle till exempel finnas på tv'n i rummet. Man kunde också utvecklat en App som visar klasserna för dagen, lediga behandlingar och en karta över stället då det är en väldigt stor anläggning, inklusive en karat över promenadvägarna. Det finns nästan inga klockor, jag vet inte om det är för att man ska stressa av, men vi blev lite stressade av att inte veta tiden då vi bokat behandlingar som vi inte ville missa.
foto: 1. Living by Miriam 2. Yasuragi.se
 


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...