27 januari 2015

Sköna vandringskängor

Senast köpta igen, denna gången ett par sköna vandringskängor. Det känns som jag köper massor med saker, men jag har aldrig haft ett par sköna vandringskängor. Dessa tänker jag ha i många år, när sulan är utsliten så kan man skicka skon till leverantören för att få en ny sula. Bra miljötänk och lite billigare än att köpa en helt ny känga.
Det viktigaste med en vandringskänga är ju att den är skön, alla fötter är olika så det gäller att prova och prova. Jag var på XXL, Team Sprotia, Intersport och Naturkompaniet. Hjälpen varierade och personalen var olika kunniga. Jag skulle rekommendera att man läser på lite grann innan, sök på nätet. Tyvärr fick jag veta att många av kängorna behöver en extra "stödsula". Lite trist på ett sätt när man lägger så mycket pengar på en sko och så måste man lägga ut ytterligare pengar på en sula med bra stöd för hålfoten. Men å andra sidan så har vi alla olika hålfötter. Jag tycker inte det framgår tydligt nog att man bör pröva med en annan sula. Vad jag förstår så har Haglöfs värstingsko den enda som har en "bra" sula.
Jag köpte HANWAG TATRA WIDE LADY GTX på Naturkompaniet. Wide är lite extra bred, det kändes skönt med lite extra utrymme för tårna, men den finns också som normal (smal) läst. Sulorna jag ska pröva till heter SuperFeet och finns också på Naturkompaniet. Tidigare har jag haft en "egen formad" sula från FootBalance som varit väldigt skön.foto: http://www.naturkompaniet.se 


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
2 kommentarer:

 1. Intressant! Tack för tipset om fotsula. Har börjat få lite krångel m fötter o knän och funderar på att köpa nya kängor. Kanske räcker en ny sula som mumma för mina framfötter och knän. Ska iaf kolla upp saken.
  Hur gjorde sig superfeet gentemot foot balance?
  Jag har aldrig prövat egenanpassade sulor. Började använda löparskor för lätt pronation förra året. Vad hade du för sulvarianter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superfeet är färdigformad och gör mest skålformad för hälen. Foot balance formar man i butik (tex team sportia) och ger skålformad häl och även bra hålfotsstöd. Tycker nog Foot balance är bättre men också dyrare. Rekommenderar att du kontaktar en lokal fotspecialist och/eller pratar/prövar lite olika butikers sulor. Hoppas det blir bra för dina knän. Med vänliga hälsningar Miriam

   Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...