6 mars 2015

Energidryck med arsenik

Jag har en filosofi att man ska försöka undvika allt i dryckesväg som inte är vatten. Alltså saft, läsk, juice (om det inte är kall- eller färskpressad med mkt grönsaker) och framförallt dessa energidrycker. Till maten, eller helst innan och efter dricker man vatten. Behöver man något mellan måltiderna så är inte energidrycker något bra alternativ. De är bara skräp för din kropp, precis som läsk och tillför inget livsnödvändigt. Har man ett sånt stort behov av extra energi så äter man förmodligen fel.

Nyligen fann man höga halter av arsenik i drycken Monster, läs här. Halten arseniken var 5 gånger högre än det tillåtna värden och fanns i det tillsatta Trinatriumcitrat (E331). Arsenik i den mängden är inte akut giftigt men är cancerframkallande i längden, enl toxikologen Emma Halldin Ankarberg. Ja ha så då är det okey? Tyvärr dricker nog många ganska stora mängder, jag vet inte om det är jämförbart med den stora konsumtionen av bl.a Celsius som påstås vara nyttig och lovordar allt möjligt. Jag ser folk på instagram som verkar dricka den dagligen. Då tycker jag det är ganska skrämmande. För vem riktar sig produkten till? Jo unga personer som fortfarande växer och kanske är  mest känslig för mutationer.

Coca Cola som äger drycken har valt att inte gå ut med någon varning. Så klart de inte vill gå ut med någon varning, det är ju dåligt reklam. Men jag kan tycka att det är deras skyldighet att berätta vad som hänt och vilka som drabbats. Jag tycker det ska vara oacceptabelt att inte gå ut med en varning, tänk om man fann att alla dryckesproducenter hade arsenik 5 gånger det tillåtna värdet. Vad blir den totala konsekvensen då?
 Snälla du sluta drick skiten och du som har större barn, berätta hur dåligt det är.
foto:  Alexander Letic/SR


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...