17 april 2015

Kan grönsaksjuice bota crohns, fibromyalgi och artrit?


Jag skrev för en tid sedan om Juicefasta som exploderat jorden över med bland annat Joe och filmerna "Fat sick and nearly dead", här kan du se den första filmen helt gratis! Nu har jag sett uppföljaren på Netflix "Fat sick and nearly dead 2". Där blir folksjukdomar som crohns, fibromyalgi, migrän, artrit, sömnapné, högt blodtryck liksom barnlöshet och övervikt som bortblåsta.
Självklart är vi alla olika och det kanske inte funkar lika bra för alla. Men att de allra flesta behöver äta mer grönsaker tror jag vi kan skriva under på, även jag. Oftast är det enklare att tillsätta något i sin vardag än att ersätta eller ta bort. Därför kan ett glas grönsaksjuice vara ett bra alternativ då man vill höja andelen grönt i sin kost.
Med min utbildning till kostrådgivare och hälsoinspiratör har vi fått ett enkelt test att se hur man ligger till. Du hittar testet här. Vad fick du för resultat? Ta testet som en fingervisning om du behöver se över dina matvanor. Tillsätt ett glas grön juice dagligen och du hjälper kroppen och immunförsvaret. Välj gärna också att fylla halva tallriken med grönsaker till både lunch och middag, inte isbergssallad utan t.ex. broccoli, olika sorters kål, spenat och ruccola.

Tillbaks till filmen så får vi följa upp Phil och vad som lätt händer när man inte har ett supportsystem eller en plan för att bibehålla sitt mål. Precis som vikten av att man vid kraftig övervikt går till botten med även psykologiska aspekter som varför man äter och vilka känslor man känner. Tar man mat som tröst vid en separation eller liknande smärtsam upplevelse så behöver man en plan för hur man ska hantera den smärtan utan skräpmat. Man tar vidare upp vikten av support som nu finns via nätet och att man kan få hjälp över hela världen är rätt fantastiskt. Men allra härligast är det att se en 6 årig kille bli frisk från artrit där han knappt kunnat gå och fått äta mängder av starka mediciner som han sedan kan sluta med. Liksom hur man i en förskola lär barnen vikten av nyttig mat och hur de i sin tur lär sina föräldrar. Mer sånt till våra barn!
Vi sålde våran juicemaskin för en tid sedan, men nu vill jag nog ha en i alla fall :-)

foto: http://www.fatsickandnearlydead.com


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...