22 maj 2015

Återhämtning och #3minmeditation

Vi är ofta duktiga på att planera in träning, middagar, fika och andra sociala aktiviteter. Men hur är det med vila och återhämtning? Efter träning och en stressig vardag behöver kroppen och hjärnan återhämtning, mer än det som sker under den viktiga sömnen. Sover du dessutom dåligt är det än mer viktigt med "aktiv" återhämtning. Försök hitta något som passar dig, en promenad i skogen, meditation, yoga eller kanske ett bad med tända ljus?


Vill du pröva en utmaning? Lägg in en påminnelse i kalendern, 3 min har alla tid med, det är som att borsta tänderna. Vi kör 3 min meditation innan läggdags i en vecka. Släck och stäng av allt som låter. Ställ mobilen på timer 3 min, eller gärna mer om du vill, se till att det är ett lugnt ljud på mobilen som väcker dig. Sitt sedan (eller ligg) bekvämt på golvet och andas. Låt tankarna komma och gå, fokusera på att andas med magen. Om du tänker dig en förvånad, rädd inandning som är med övre delen av bröstkorgen, det är inte djupandning. Tänk magen under revbenen, det är här som det ska hända grejer när du andas.
Hakar du på redan ikväll? Du kan märka att 3 min går långsamt första gången, sedan fort. Extra utmaning, öka gärna med 1 min varje dag. #3minmeditationfoto: Living by Miriam


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...