26 maj 2015

Drömkroppen på 3 minuter?

"Drömkroppen på 3 minuter?" - Ja det hade nog vi alla hoppat på. Gärna om det också gick att lösa med ett litet piller. Men sådan är inte verkligheten även om tidningarna vill få oss att tro det. Vi har så bråttom. Många jag träffat säger att de provat x dieten eller y dieten men att det inte funkade. Då funderar jag, hur länge testade du? Jag läste också i senaste numret av tidningen Hälsa om en kvinna som ville gå ner i vikt innan semestern "hur ska jag hinna gå ner i vikt så jag kommer i mina snygga sommarshorts?" Visst jag förstår att man drömmer om det, men någonstans måste vi fundera över om vi inte kan vara nöjda med så som vi ser ut, att vi då måste tänka mer långsiktigt? Det finns ingen quick fix, drömkroppen precis som en stor kost- eller livsstilsomläggning tar förmodligen minst 1 år att genomföra beroende på startläget. Denna hets skapar en stor stress i vårt samhälle och i våra kroppar. Att gå ner i vikt och komma i fysisk och psykisk balans, räkna med månader och år, inte veckor. Jag hade bland annat en lång vikt platå med lchf, den varade nog i 6 månader minst, många hade nog gett upp. Men jag kämpade vidare och en dag hade jag gått ner 2 kg.
Om du tänker hur många år du ätit på ett visst (felaktigt) sätt och sedan förväntar du dig att kroppen ska ställa om sig på 3 månader innan semestern. Nej jag skulle inte tro det. Martina skrev så himla bra om detta här. En snabb kur leder till viktnedgång men också oftast till en snabb uppgång. Våga ta hjälp av någon för att nå dina mål, en coach, PT, kostrådgivare eller sök bland alla böcker som finns. Sätt realistiska mål och börja redan idag. Se till att få med alla delar, annars kommer du snart att falla tillbaka. Kost, träning både mental och fysisk samt själsligt. Fundera på vad det är du vill uppnå och varför. Vilka hinder finns, hur ska du komma över dem? Har du rätt resurser och hur ser du dig själv när du är i mål? En målbild är verkligen ett bra hjälpmedel. Din kropp ska hålla i många år och att börja nu för att se ut som denna vackra kvinna vid 80 års ålder, det vore något det :-)

Tips för en hälsosammare livsstil

Rätt kost för din kropp och situation
Rätt typ av träning (kanske flera olika sorter)
Bra återhämtning vid rätt tid
Mental träning på alla plan
Stresshantering på arbetet och i vardagen
Älska dig själv och din kropp nu!foto Pintrest: Found on health.ezinemark.com


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
2 kommentarer:

  1. Bra inlägg! Jag tänker att det här med stress påverkar kroppen mer än vad vi tror när det gäller vikt. Långvarig stress påverkar ämnesomsättningen och om man i det då försöker gå ner i vikt kanske det inte fungerar. Jag tror mycket på mentalträning men också stresshantering för att kunna må bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Helena. Ja det har du så rätt i, stress och viktminskning går sällan hand i hand. Lycka till med ditt välmående :-)

      Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...