22 juni 2015

Semesterläsning för bättre hälsa

Inför kommande lata semesterdagar så tänkte jag tipsa om några intressanta böcker som jag läst, alla med fokus på att uppnå bättre hälsa och hormonbalans i kroppen. De är också perfekta presenter. Trevlig sommarläsning!

Magstarkt! : En bok om tarmfloran och magens nervsystem 
av Martina Johansson

En bok om just det, magen och tarmarna, samt kopplingen till hur detta påverkar vår hälsa och hur mycket som hänger på en frisk mage. Vilka processer som påverkas av magen och hur man kan boosta och läka sina tarmar.
Anticancer : ett nytt sätt att leva
av Dr. David Servan-Schreiber

En bok om vilken kost som ger effekt vid olika typer av cancer. Samt hur samhörighet och mental, psykisk hjälp kan avsevärt minska risk för återfall och öka överlevnadschanserna. Informativ för dig som har cancer eller har en ökad risk för att få cancer.


Socker : din värsta fiende
av Dr. Robert Lustig

En bok och socker och hur detta påverkar kroppen ur ett endokrinologiskt (hormon) perspektiv, samt hur andra faktorer som kemikalier kan påverkar våra hormoner. Liksom hur hormoner påverkar vår vikt och hälsa.


Gnisselzonen : så lyckas du bli av med trötthet, värk, sömnproblem 
av Anna Hallén

En bok främst för de (tyvärr oftast kvinnor) som hamnat mellan allt, där trötthet, värk och sömnbesvär är en del av vardagen. Hur våra hormoner samspelar och vad du kan göra för att må bättre. Riktar sig till alla med dessa besvär, inte bara kvinnor 40+ som det antyds. Har man dessa problem tidigare i åldern är det än viktigare att göra något åt det.

Hormonbibeln
Av Martina Johannson

Precis som titeln är detta ett uppslagsverk över våra hormoner i kroppen, hur de samverkar och hur du kan påverka dem på olika vis. Öka eller minska koncentrationen för att få balans.

foto: www.bokus.com 
A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...