9 juli 2015

Utrota Mördarsniglar med Nematoder

Går det att utrota mördarsniglar med Nematoder? Läs den här artikeln om för och nackdelar här. Jag hoppas det går att göra detta utan biverkningar i ekosystemet, jag skrev ju om mitt krig mot dessa mördarsniglar och vilka perenner de föredrar. Självklart är det ännu större chans till framgångsrikt krig om grannarna också använder sig av Nematoder. Jag ska nu pröva att döda Mördarsniglarna med nematoder. Det känns lite läskigt men jag hoppas de funkar. Dock har vi ju haft världens värmebölja de senaste dagarna, så tack vare det har en hel del redan dött av torka. Så måndags när jag och mannen utrustade oss med sekatör och mygg(knott)nät så var det betydligt färre än tidigare på säsongen. Nu ska det vara några dagars regn och moln, perfekt för att börja kriget med nematoderna som vill hade det lite fuktigt och det lockar fram mördarsniglarna så de inte ligger och trycker. Jag gjorde en kombo av den s.k Norska metoden.  Istället för att samla in dem och lägga i hinkar klippte jag de jag såg och la i högar. Mannen vattnade dessa högar och även där de brukar hålla till, som under buskar i komposten och andra fuktiga ställen. Nu ska vi se om det blir någon minskning? Återkommer senare i sommar.


foto: Living by Miriam


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
2 kommentarer:

 1. Lycka till Miriam.
  Ser fram emot en utvärdering så kanske vi vågar prova här hemma också. De små illbattingarna käkar allt i trädgårn här ...
  //Johan A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror många har problem i år, de har exploderat i antal. Återkommer med utvärdering efter semestern. Ha en härlig sommar! :-)

   Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...