8 juli 2015

Utvärdering av Hurom 700 - Bästa juicemaskinen

Jag tipsade ju er om Slow juciern Hurom 700 som fanns (även idag 8/7 -20% här) till rabatterat pris på Trettio.se. Jag beställde min i fredags och den kom på igår tisdag eftermiddag, till mitt postombud. Snabb leverans, jag trodde det skulle ta 7 dagar. Jag har nu packat upp och testat den, så här kommer en liten utvärdering.
Hurom 700 2nd generation är väl inpackad, lite så där som Apple med sina produkter. Allt är inplastat och ligger snyggt och prydligt, inga lösa delar som kan gå sönder under transporten. Även emballaget från Trettio var bra. Dock kunde de valt en bredare tejp på kartongen för den hade lossnat lite och öppnat skarven på lådan. Juciemaskinen är ganska så tung om man jämför med en "vanlig". Det är också fler delar som ska ihop. Men beskrivningen är tydlig med stora bilder och man fattar snabbt hur det ska sättas ihop. Hurom 700 kommer med två filter, en för lite tjockare juice och en för finare juice utan fruktkött. Jag testade den tjocka först och gjorde en grön juice och en rödbetsjuice. Den gröna blev väldigt mättande, ca 350-400ml. Har inte prövat den röda än. Jag tycke smakerna kommer fram mer än vanlig juice, speciellt ingefära som annars brukar försvinna.
Man delar grönskare och frukt i lite mindre bitar (enl bild beskrivning) och slår på maskinen. Det är ganska härligt hur den långsamt tuggar på, inte alls det höga och stressande ljudet från en vanlig juice centrifug. När man har sista biten grönsak kvar öppnar man ventilen och sköljer med den ut juicen i tillbringaren. Så smart med en liten ventil så det inte läcker de där sista dropparna. Speciellt om man gör en juice med rödbetor som färgar mycket. Det blir lite pyssel att rengöra, precis som med en vanlig juice centrifug. Eftersom juicen inte får i sig lika mycket syre tack vara att den pressar och trycker ut saften istället för att "slänga" ut den i luften så håller juicen längre. Syre bryter annars ner och oxiderar juicen, den får en trist färg och många nyttiga antioxidanter dör. Detta gör att man inte känner någon stress att dricka upp juicen, utan kan i lugn och ro göra rent de olika delarna. Det medföljer lite olika borstar och man lär sig snabbt hur och vart man ska borsta. Jag måste säga att jag är imponerad över detaljerna och konstruktionen, efter första användningen kan jag inte komma på något direkt som kan förbättras. Det är inte ofta det sker, min ingenjörshjärna brukar alltid hitta något ;-) Så även om jag inte har prövat någon annan Slow juicer så måste jag ge den 5 av 5 stjärnor, helt enkelt den bästa juice maskinen.
foto: Living by Miriam


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...