Efter att ha läst om denna raw blåbärspaj med cashewgrädde så fick jag en idé om att lavendel och blåbär borde gå fint ihop. Italien möter Sverige ;-) Så med utgångspunkt från tidigare nämnda recept skapade jag nedan blåbär och lavendelpaj, helt socker-, gluten- och mjölkfri. Jag valde att placera cashewgrädden på toppen som ett ytterligare lager. Visst blev den snygg? och ja väldigt god också :-)
0,5 dl mandlar (blötlagda)
2,0 dl kokosflingor
3 st torkade dadlar
1 tsk honung
en nypa salt
1. Blötlägg nötterna i vatten i ca 1 timme (gärna över natten) tills de blir mjuka.
2. Mixa samtliga ingredienser till pajdegen i en matberedare. Bred ut degen i en springform med avtagbara kanter, diameter ca 17cm. Ställ degen i kylen medan du gör fyllningen.
3 st torkade dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk fiberhusk
1 msk mandelmjöl
6 st lavendelblomknippen (bara de lila små blommorna)
1 litet basilikablad
3. Mixa samtliga ingredienser till blåbärsfyllningen och bred ut över pajbotten.
Låt stå i kylen undertiden nedan cashewnötter ligger i blöt.
2 dl cashewnötter (blötlagda 1h)Raw Pajdeg
1,5 dl cashewnötter (blötlagda)0,5 dl mandlar (blötlagda)
2,0 dl kokosflingor
3 st torkade dadlar
1 tsk honung
en nypa salt
1. Blötlägg nötterna i vatten i ca 1 timme (gärna över natten) tills de blir mjuka.
2. Mixa samtliga ingredienser till pajdegen i en matberedare. Bred ut degen i en springform med avtagbara kanter, diameter ca 17cm. Ställ degen i kylen medan du gör fyllningen.
Blåbärsfyllning
250 gram tinade frysta blåbär3 st torkade dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk fiberhusk
1 msk mandelmjöl
6 st lavendelblomknippen (bara de lila små blommorna)
1 litet basilikablad
3. Mixa samtliga ingredienser till blåbärsfyllningen och bred ut över pajbotten.
Låt stå i kylen undertiden nedan cashewnötter ligger i blöt.
Cashewgrädde
1 msk agavesirap
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl vatten
Saften av en halv lime
4. Mixa samtliga ingredienser på högsta hastighet i ca 5 minuter tills du får en jämn och krämig gräddliknande konsistens. obs. Detta kräver en mixer. (Det går inte i en matberedare, då det blir grynigt).
Bred försiktigt gräddsmeten över blåbärstäcket och garnera gärna med lavendelblommor, ställ sedan i kylen igen ca 30 min innan servering.
foto: Living by Miriam
A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.
/Miriam