10 september 2015

Cykliska silikoner i skönhetsprodukter kan skada levern och ge fosterskador

Skönhetsprodukter som smink, lotion och hårspray kan skada levern, skapa infertilitet och ge fosterskador, dessa plockas nu bort ur Apotekets sortiment. Det är EU-kommissionens vetenskapliga kommitté för konsumentsäkerhet som har gjort en ny bedömning av Cyclopentasiloxane eller Cykliska silikoner. Mycket bra initiativ tycker jag! Enligt artikeln så är det upp till var och en om man vill använda produkter med detta i eller inte. En ganska konstig uppmaning, ska det vara upp till var och en så ska alla ha all information. Det ska finnas varningstexter precis som på cigarettpaket och vinflaskor. Kemisk-Tekniska Leverantörförbundet (KTF) tycker Apoteket "är onödigt försiktiga", men det är precis det jag tycker vi alla ska vara. Extremt försiktiga med alla kemikalier.

"KTF är en branschorganisation för företag som importerar, tillverkar eller marknadsför kemtekniska konsumentprodukter som kosmetik och hygienprodukter, tvättmedel och rengöringsmedel. Organisationen har närmare 150 medlemsföretag". 
Kan man gissa att KTF är under ganska stort tryck från sina medlemmar, ja just de som tillverkar dessa skönhetsprodukter som innehåller cykliska silikoner?

Cyclopentasiloxane eller Cykliska silikonerfoto: apoteket.se 


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...