21 september 2015

Omega 3 mot svår mensvärk

Sedan jag opererade bort min sköldkörteln har jag fått en fruktansvärd mensvärk. Det kom gradvis och har de senaste gångerna varit förlamande. Jag har inte kunnat göra något och trots starkare alvedon har jag haft fruktansvärt ont. Inte så där som tidigare, lite molande som man kan leva med. Utan verkligen ONT, jag har legat förlamad på golvet - där och då när det har slagit till.
Jag kände att så här ska det ju inte vara, jag har varit livrädd för att mensen ska komma på arbetet eller annan olämplig plats. Det är främst första dagen som det är så här jobbigt ett par timmar, sedan kan jag röra mig med en mer hanterbar smärta och lätt illamående. Så jag började fundera över varför det har blivit så här, vilka obalanser kan finnas? Jag läste sedan någon stans, minns tyvärr inte vart om kopplingen mellan omega 3 och mensvärk. Så jag tänkte att det är ju lätt värt att pröva. Omega 3 är ju inget farligt till skillnad från de mer tveksamma tabletterna ipren, naproxen och liknande NSAID tabletter. Alla läkemedel innebär en risk och framförallt en hel del biverkningar av olika slag. Så jag testade ArcticMed omega 3 varje dag ca 1 vecka innan mensens första dag. Resultatet? Jag fick inte den förlamande smärtan, smärtan var klart hanterbar. Tycker dock att den varade till och från under fler dagar. Inget vetenskapligt experiment, men jag ska definitivt fortsätta och jag rekommenderar dig som också har svåra menssmärtor att i alla fall pröva.
foto: www.bodystore.com 
A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...