21 oktober 2015

Bra Mixer och matberedare i ett

För en tid sedan gick våran mixer sönder (!). En smärre katastrof eftersom vi gör smoothies flera gånger i veckan. Lite snabbt surfande jag runt och via Anja så hittade jag en Kenwood mixern och matberedaren för oss. Fördelen var bland annat att jag kunde slänga stavmixern som var kopplad till matberedaren, en pryl mindre, precis som mandarinen. Skönt att bli av med lite prylar. (PS. jag har sedan dess saknat min stavmixer...)

Som tidigare när jag beställde den här  Slow juice maskin så fick vi en snabb och smidig leverans från tretti. Vi har nu provkört maskinen en Kenwood FMP250 några gånger och är nöjda. Här kommer en liten utvärdering för dig som är på jakt efter en lika dan.

Kenwood FMP250


Mixa smoothies

Den nya mixern låter mindre än den gamla, men den har en större basplatta som tar lite mer plats. En stor nackdel är att både kannan till mixern och matberedaren är i plast. Men jag hittade inget bättre alternativ i den här prisklassen. Konstruktionen är gedigen och inget känns löst eller konstigt. Den är effektiv och mixar allt till en krämig smoothie. Dock inte helt enkelt att göra smoothie med frysta bär.

Strimla/riva

När du ska strimla grönsaker med de medföljande skivorna se upp, de är mycket vassa! En zuccini strimlas på några få sekunder. En önskan hade varit ett verktyg som håller smalare grönsaker på plats, så de inte hamnar på sniskan. De här skivorna är praktiskt när man ska riva mycket grönsker eller t.ex. ost.

Matberedare

Jag har använt matberedaren till att göra denna goda Choklad brownie med Svarta bönor och det har fungerat utmärkt.


foto: tretti.se

Innehåller affiliate länkar.


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...