4 november 2015

Flour skadligt eller nyttigt?

Debatten om fluor har pågått en tid och lär inte vara över än på många år. Forskning som kopplar fluor till sköldkörtelrubbningar, ADHD och cancer ifrågasätts. GP skriver att läkemedelsverket nu ska se över riktlinjerna för användande av fluor. Jag tycker det är bra att läkemedelsverket gör detta, men frågan är hur de kommer vinkla resultatet och vad det är man kommer undersöka? De säger att de ska försöka få en samlad bild överden totala användningen av fluor, så att vi inte överanvänder detta i vår vardag. Vilket jag tror att vissa kan göra, speciellt barn och ungdomar bör se upp. Men kommer de kolla vilka besvär de som använder för mycket fluor har? Troligen inte. Du kan även läsa mer om fluor här.

 I artikeln läser man "Fluor är giftigt först när det sväljs, vilket inte heller är tanken med fluortandkräm och fluorskölj." Samtidigt skriver man också "I Sydsverige pågår nu en studie med 360 tolvåringar där hälften får fluor tillsatt i mjölk. Syftet är att se om detta förebygger hål i tänderna". Men vad jag vet så sväljer man mjölk, eller är tanken att man ska gurgla den? En läskig studie som jag inte hade valt att mitt barn skulle delta i. Man undrar hur mycket fluor barnen får i sig och om studien registrerar mer än tändernas status, som t.ex. hälsan in sköldkörteln.
Det samma gäller tuggummin som folk tuggar till höger och vänster, jag tror inte att dessa behövs och där sväljer man också fluoret och allt annat som tuggummit nu kan tänkas innehålla.


En nyhet för mig var att Ramlösa innehåller fluor och att man avråder småbarn från att dricka detta!


 Jag kan tycka att det bästa vore om vi åt bra och naturligt sockerfri/lågkolhydrat mat, då behöver man inga mängder fluor. Skippar man också småätandet av frukt och de söta dryckerna så kommer man väldigt långt med sin tandhygien och risken för hål minskar avsevärt.foto: Bodystore.se  


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...