11 april 2016

Att inreda ett färgglatt barnrum - inspiration

Jag tycker lite väl många fegar ut när man ska inreda barnrum, eller går bananas och tappar den röda tråden helt. Här kommer 6 tips på hur du kan inreda färgglatt i barnrummet (eller vilket rum som helst egentligen).1) Välj en färgskala du gillar, den röda tråden som sticker ut, här ovan rosa.2) När du ska använda dig av flera färger i samma rum är knepet att använda sig av samma färgintensitet. (Blandar man färger och intensitet för mycket blir det lätt ett rörigt intryck). Ovan "mellan pastelliga" färger i samma intensitet.

3) När du använder dig av en och samma färg kan färgintensiteten med fördel variera. Som t.ex mörkrött, ljusrött och mellanröd.4) Våga pröva och använd dig av färger på saker som enkelt kan bytas ut om du ledsnar eller om det blir fel färg. Som på i gardiner, kuddar, tavlor/bilder, ramar, lakan och mattor.5) Möbler kan enkelt piffas till med lite färg och ge rummet en helt annan känsla som byrån ovan med en klar gul färg.

6) Köp tyg och/eller måla färgprover i det tänkta rummet. Kika på dem under dygnets alla timmar. Ett rum i norr får lätt ett kallt blått ljus, söder varmt och starkt ljus. Öst blir mörkt på kvällen och väst varmt och ljust på kvällen osv. Tänk på när du oftast vistas i det rummet och anpassa dig lite efter det.

Lycka till!

foto: Min mapp på Pintrest


Inredning, trädgård, barn och hälsaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...