30 juni 2016

Amningshjälp, slipp ömma bröstvårtor

Det här med amning tycker jag man ibland kan ta lite väl lätt på. Hur svårt kan det vara? Säger många. Men det kan vara rätt svårt att få till tekniken och många kvinnor lider kanske i onödan. Det finns teorier om att flaskmatning och välling har gjort att vi tappat kunskapen kring amning. Då dessa olika matmetoder skiljer sig i hur barnet ligger ner och hur barnet suger.

Amningshjälp, slipp ömma bröstvårtor 


Blodiga och såriga bröstvårtor är inget man direkt tänker på när man ser en ammande kvinna framför sig. Glöm inte att du också kan få hjälp av amningsmottagningen på din förlossning, MVC eller BVC. Att läsa på lite innan kan också göra att man kan åka hem snabbare. Om man nu inte gillar sjukhus ;-)


Amningshjälp

Amningshjälpen är en sida med massa tips och trix, jag tycker dock att det är lite väl mycket information och svårt att få en bra överblick. Det blir rätt rörigt på deras sida. Men värt ett försök.
Babybaby.se skriver en hel del om amning, med informativ text, bilder och video. Du finner bland annat 22 informativa punkter om amning att läsa på innan bebisen anländer. Även för din partner kan det vara bra att kunna hjälpa till.
Amningsboken eBok (2010) original (1998) av Kristin Svensson och Malin Nordgren. Den finns att låna på de flesta Bibliotek, det är en väldigt bra och informativ bok som ger mycket tips och trix. Boken är tyvärr lite föråldrad, en uppdaterad utgåva hade varit trevligt. Men råden och hur amning och hur barn fungerar är ju fortfarande det samma.

 Jag hittade också två filmer på you tube som jag tycker bra beskriver hur man ska göra för att det ska bli rätt och inte ge ömma/såriga bröstvårtor. Samt tips på bra amningsställningar för dig med ett eller två barn att amma. Dessa filmer finns också på många andra språk än engelska.

Amning och positionerÖmma bröstvårtor


foto: Pintest via thealphaparent.com
video: http://globalhealthmedia.org


.
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.
2 kommentarer:

 1. Tack för all info om amning. Jag gillade klippen på Youtube som visar olika amningsställningar och den andra hur man kan amma utan att få såriga bröst.
  Lycka till��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Alltid skönt om man kan hjälpa någon med sin amning :-)

   Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...