25 juni 2016

Billig fönsterbräda/bänk i trä

Efter att ha byggt en platsbyggd förvaringsbänk av Bestå så ville jag flytta några av blommorna till ett annat fönster. Orkidéer vill inte ha direkt solljus, så då passar ett fönster i västerläge betydligt bättre, istället för en bänk i rakt söderläge. Jag ville inte ha en vit "industri" bräda av mdf eller liknande. Jag ville ha en i riktigt trä som dels är stabilare och som dels passar med vår förvaringsbänk. Dessutom skulle brädan vara över 2m lång, vilket kan bli kanska dyrt och svårt att hitta. Lösningen blev en bräda av vanlig ytterplanel. Att undersidan är ruff tycker jag inte spelar någon roll för det är inget som syns. Jag slipade den sidan lite grovt så man inte får stickor om man tar i den. Man kan också hyvla sidorna för att bli av med "ränderna", men våran hyvel år så himla dålig att jag lät det vara. Därefter vitvaxade jag ovansidan och kanterna som syns med linoljevax, precis som förvaringsbänken och matbordet. Sedan var det bara att låta vaxet härda innan vi kunde ställa dit blommor och annat fint. Jag är väldigt nöjd med resultatet.
Fler alternativ på ytbehandling läs - Att måla med giftfri färg.


foto: Living by Miria


.
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...