4 juni 2016

Göteborgsguide - mysiga upplevelser

Jag tänkte utöka mina Göteborgsguide med tema "mysiga upplevelser". Tidigare har jag skrivit Göteborgsguiderna var du kan hitta en god salladraw foodbesöksträdgårdar eller ekologisk butik/ frisör. Köp gärna med en Juice/Smoothie och sätt er vid Domkyrkan, eller i någon av trädgården jag skrivit om.

Här skriver jag om de där lite extra och speciella upplevelserna, de bjuder på lugn, inspiration eller bara rent ögongodis. Inte att förringa då det ger oss lite återhämtning och glädje för själen :-)

Floramor och Kruktös


Floramor och Krukatös är säljer inredning, blommor och keramik med en härlig innergård. Butiken är liten men bjuder på mysig stämning och vackra föremål. Innergården kan du nå via daMatteos bakdörr, eller från Kaserntorget via en smal passage.

Kaserntorget 8, Göteborg 
www.floramorochkrukatos.se


Magasinsgatan

I slutet av Magasinsgatan finns ett gäng trevliga butiker. Förutom ovan nämnda finns också NorrgavelArtilleriet samt Kafferosteriet daMatteo.

Heaven 23

Heaven 23 ligger vid Liseberg i Gothia Towers. Högt upp har du en slående utsikt över Göteborg och traditionsenligt tar du en räkmacka (räksallad om du skippar brödet) i baren eller äter något mer avancerat i restaurangen. För den som vågar finns en hiss som går längs med glasväggen hela vägen upp, för den mindre äventyrslystne finns "vanliga" hissar längre in.

http://heaven23.se 

Hotel Pigalle

Ett centralt (Brunnsparken) beläget hotel med en mysigt lyxig atmosfär. Restaurangen högst upp bjuder på god, väl genomtänkt och spännande meny. Du kan alltid välja mellan dagens vegetariska och att få specialbeställt brukar aldrig vara något problem. De har även en trevlig takterass för de där härliga sommardagarna. Detta är ett av mina favorit ställen i Göteborg.

SÖDRA HAMNGATAN 2A, GÖTEBORG
www.hotelpigalle.se Lilling Cottage, Hönö

Lilling Cottage ligger på Hönö, så det är en bit utanför Göteborg. Men den resan är det värt. Dels för butiken/maten i sig. Men också för att ön och Klåva där butiken ligger är ett mysigt ställe att strosa i på sommaren. Både Öckerö och Hönö som sitter ihop med en bro bjuder på vita skärgårdshus och vackra klippor för bad. I butiken finner du inredningsdetaljer och vackra blommor.  Restaurangen har en stor uteservering på sommaren, där det serveras fräsch och italienskinspirerad mat.

Västra Vägen 13, Hönö
lilling.sefoto: Living by Miriam


.
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...