26 juni 2016

Minisemester i Höganäs

Över midsommar var vi på en minisemester vid Höganäs (Baby moon?). Trakten däromkring är semester för oss, ett annat landskap som påminner om Danmark eller Italien. Vi har semestrat i Skåne flera somrar och trivs nere på de södra breddgraderna.
När vi kom fram åt vi lunch vid Mölles hamn samt besökte Mölles Krukmakeri & Café. I år bodde vi på ett för oss nytt ställe, som i och för sig bara varit klart nått år, Fröken Hjorts Bed and Breakfast. Ett mycket trevligt boende och lika trevligt värdpar. En gammal maskinhall/lada som varsamt renoverats med ett öga för detaljer och design. Precis i vår smak.
Vi besökte såklart Magasinet, som tyvärr minskat övervåningen till... ingenting. Jag gillade alltid övervåningen, det var en lekfull yta av möbler och inredning som gav inspiration. Nu ska det bli galleri istället. Självklart blev det lite shopping i Saluhallen och den obligatoriska basilikan inhandlades. Vi åt också på Garaget som ligger precis bredvid. Rolig meny och bra service. Tyvärr så var kyckling och fisk alternativet väldigt små i portionerna. Det är rätt ofta så tycker jag, hamburgare och annat serveras med rejäla portioner, medan kycklingen kanske bara är hälften så stor. Jag som var extra hungrig blev inte mätt. Midsommardagen firandes med massor av andra med picknick på Sofiero Slott. Efter det tog vi det lugnt på stranden vid Viken Fortet, vindstilla och härligt svalkande vatten för en höggravid kropp. Jag märker tydligt att man inte alls orkar lika mycket som man brukar. Blir snabbt trött i ben och fötter, men vi tog allt i ett lugnt tempo. Fördelen med att åka så här tidigt på säsongen var helt klart att vi var nästan själva överallt, ja inte direkt på Sofiero, men annars.

Hoppas ni också haft en fin midsommar :-)

foto: Living by Miriam


.
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...