3 september 2016

Grått gäst/sovrum

Sedan vi flyttade in har vi nästan målat och fixat i alla rum utom ett, gästrummet. Nu så här i efterhand förstår jag inte varför vi inte fixat det tidigare. Med tanke på att vi har gäster som kommer långväga ifrån. Tiden bara rann iväg och vi visste nog inte riktigt vad vi skulle göra med rummet. Men nu ska det i alla fall bli en mysig oas för vår familj som kommer på besök, kanske kommer de också lite oftare nu för att hälsa på vår dotter ;-) Bäddsoffan som fanns tidigare var bara 140cm  och byts ut mot våran dubbelsäng. Vi köpte istället en ny säng till oss. Förstår inte hur vi tänkte innan, det är ju supertrångt att sova i bäddsoffan. Man blir lite hemmablind, det är klart ens gäster ska ha det bekvämt. Det ska kännas lite som hotell istället för källarrum.

 Vi hade lite gammal målarfärg över, tyvärr inte den giftfria sorten, men det känns dumt att slänga, vi får vädra ordentligt första månaden. Så tanken blir ett grått gäst/sovrum.

Här kommer ett litet moodboard/inspirationsbilder i hur tanken med rummet blir. Eftersom rummet är i källaren med en balkong över fönstret är det ganska så mörkt. Därför kommer vi satsa på flera olika ljuskällor, gärna 5-7 st. Till exempel som den översta bilden visar, med dubbla lampor vid sängen och en taklampa. Gardiner i vitt som går från golv till tak i den mellersta bilden, samt rullgardin. Kanske också att vi tar till idéen att blanda in gråa gardiner. Tavlor och speglar som reflekterar ljus i mässing eller guld som i nedre bilden. Speglar gör också att rummet känns större. För att värma upp det gråa som kan upplevas lite kallt där nere använder vi varm belysning som i övre och undre bilden (inte den i mitten som är väldigt vit och kall) samt detaljer i mässing/guld och trä.

foto: Pintrest 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...