3 oktober 2016

Bilbarnstol bäst i test 2016

Det här med att välja bilbarnstol är inte lätt, jag tycker idet är svårt att hitta bra information och alla stolar är såklart inte krocktestade. Många stolar har "rätt" märkningar, men kraven för vad de ska klara av är olika och kanske lite för låga.

Vi Föräldrar har nyligen gjort ett krocktest av ett antal stolar. Läs mer här, bäst i Test fick CYBEX Sirona M.


 Plustest är en frivillig märkning som har högre krav än de obligatoriska E-testerna. Som ingenjör och dessutom inom fordonsbranschen kan man ju snöa in sig lite väl mycket i detta. Mest frustrerande är att alla stolar och modeller inte testas samtidigt och många tester är gamla. Det gör det svårt att jämföra.

Folksam har också testat stolar under 2015 för barn mellan 9 månader och 4 år,  här kan du läsa om det resultatet. I Folksams test fick BeSafe iZi Plus bäst betyg, tvåa kommer Axkid Rekid, Axkid Minikid, BeSafe iZi Kid i-Size, BeSafe iZi Modular RF i-Size, Britax Römer Hi-Way II, Maxi-Cosi Mobil XP och Maxi-Cosi Perl XP.

 Obs! Små barn ska ALDRIG åka vända framåt, vänta gärna upp till 4-5 års ålder innan du vänder dem fram.
En krock i 30km/h motsvarar ett fall från 3m och en krock i 50km/h motsvarar ett fritt fall från 10m rak ner i backen. Mer info och tips om att åka säkert finns i den här filmen. Nedan ser ni vilka krafter det blir på ett barns huvud, nacke vid 50km/h om man åker framåt. Bakåtvänd så fördelas kraften över hela kroppens baksida och riskerna för skador blir mindre.Ingen av testerna kollar efter kemikalier i tyg och plast vilket är synd. Även om säkerheten såklart kommer först så måste vi ju även börja titta på kemikalierna här, då det är produkter för barn. Om vi börjar testa så kanske tillverkarna också börjar jobba för att minska detta.

foto: Printscreen Vi Föräldrar, NTF, youtube
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...