11 november 2016

Åka tåg ensam med 3 månaders bebis

Att åka tåg ensam med en 3 månaders bebis. Här kommer lite tips från resan med tåg jag tog till Stockholm. Tänk att vi prickade in historiens värsta snöfall.


Ta med en bärsjal eller ergonomisk sele typ ergobaby. Väljer du sjal, knyt den redan innan du lämna hemmet så kan du när som helst ta upp bebisen. Blir hen missnöjd när du just ska springa till tåget har du inte tid att knyta. Det är också perfekt sätt att söva bebisen på tåget. Bara att gå runt och skumpa lite, när hen har somnat sätter man sig ner och tåget skumpar vidare lite lagom. Om du sätter dig ner, kan man behöva släppa lite på sjalen så att barnet inte är precis under hakan som på bilden. Lätta på knuten och dra lite, skumpa och dra i tyget som går över barnets rygg.

Boka plats i rätt vagn, där det finns skötbord och plats för barnvagn. På SJ så får man ett säte för sitt medbokade spädbarn för en rätt billig peng. Det är skönt att kunna ställa skötväskan där och ha lite svängrum, samt att man inte behöver amma precis bredvid en främmande person.

Packa extra ombyte lättåtkomligt till barnet, beroende på hur lång resan är och hur ofta och mycket din bebis bajsar. Jag har hundbajspåsar som jag lägger blöjor (om man måste byta där det inte finns papperskorg) och nerbajsade kläder i, inget man direkt vill lägga i skötväskan igen.

Ta med underhållning beroende på barnets ålder och vad ditt barn gillar. Ofta räcker det ganska gott med att titta ut och på människorna runt om.

Ha med lättäten mat till dig själv och vatten. Jag hade våfflor, torkad kokos och nötter.

En Bugaboo Donkey med sidokorg går in genom dörren på tåget. Be personalen eller någon med passagerare om hjälp, det är ganska höga trappsteg.

Packa resterande i ryggsäck som smidigt kan bäras med om barnet sitter i vagn. Sitter det i sjal eller sele är det bara att lägga ryggsäcken i vagnen.foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...