1 november 2016

Utmaning tänk mer Hållbart

I november tänker vi mer hållbart. Allt för att vår planet i framtiden. För att våra barn och barnbarn ska få växa upp i en miljö som inte är skadlig för deras hälsa. Mardrömmen för hur vår planet kan se ut om vi inte alla hjälps åt är filmen Wall-edär hela vår planet utplånas och inget grönt liv finns kvar. Den största boven till skada är vårt behov till att alltid köpa nytt, därefter alla förpackningar av olika slag. Vi behöver minska sopberget.

Vitrinskåp köpt på second hand.

Hållbara tips


Källsortera glas, plast, tidningar o.s.v. till återvinning.

 Köp minst 1 plagg/vara begagnat för varje nytt. 

Tänk noga igenom dina inköp. Är det rätt modell/passform, rätt färg, rätt material? Missar man någon av dessa punkter är risken stor att man inte kommer använda plagget och därmed är det inte hållbart. 

Passa också på att rensa ut och städa upp i hemmet med dessa enkla knep.

Köp och sälj möbler på t.ex Blocket. Du som är IKEA medlem (gratis medlemskap) får annonsera gratis när du säljer vidare dina IKEA möbler, Polarn och Pyret, Norrgavel har också "second hand" försäljning av deras varor.

Skänk allt helt och rent till olika hjälporganisationer som Röda korset, Pingstkyrkan osv.

Renovera möbler, lampor och liknande istället för att slänga. Lite ny färg kan enkelt fräscha upp en möbel. Pintrest är full av inspiration. Lampor kan man lämna in hos en lampbutik eller elektriker om man är osäker på hur man byter sladdar och liknande.
foto: instagram @Living by Miriam, lindseycrafterblog.com via Pinterest

Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.

Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...