31 december 2016

Snorig bebis spolas med koksaltlösning

Då har liten fått sin första lilla förkylning. Det började lite smått efter dopet i början på december då blev vi båda lite smått snuviga. Sen har det hållit i sig lite till och från främst på natten. Efter julafton då vi träffade ännu fler barn blev hon supersnorig och fick svårt att andas på natten och dagen. Men hon kunde äta och var som vanligt, med lite större sömnbehov bara, ingen feber.

Hur man bäst botar snorig bebis

Du kan man läsa mer här, det är så vi gjort. Koksaltlösning 0,9 sprutas i näsan med en doseringspruta. Man sprutar inte rakt upp i pannan utan in mot kroppen eller näsväggen. Att droppa några droppa hjälper inte, bebisars näsgångar är väldigt trånga och behöver sköljas rena. Att suga funkar ofta bara om snoret sitter långt fram och är mjukt. Vi sköljer först, suger sen och avslutar med näsdroppar/spray om det är akut tjockt. Nu kan hon andas genom munnen, men när de är riktigt små så kan de inte det och funkar inget av detta så får man åka in till akuten. Ibland funkade det om vi la henne på en kudde så överkroppen kom upp ordentligt, men inte alltid. Sova på sidan kan också vara ett alternativ. Samt att sova i bärsjal eller bärsele, då sitter de ju upp och det kan underlätta andningen.

Kontakta en läkare och be att få utskrivet:

Rhinox 0,1 mg/ml, eller annat avsvällande (Rhinox kräver att läkaren som skriver ut har licens)
Koksaltlösning/Natriumklorid Braun 9 mg/ml, 20 x 10 ml, Ampull.

Receptfritt

Be på apoteket att då en doseringsspruta för 1ml.
Ett alternativ kan vara Physiomer Baby Mist.
Koksaltlösning/Natriumklorid 9 mg/ml, 30 ml.


Jag kan rekommendera appen KRY för att få utskrivet recept. Väldigt smidigt och man slipper stå i telefonkö för att eventuellt kanske få en tid hos läkaren, man slipper ta sig till läkaren och eventuellt få fler smittor. Skriv i beskrivningen att du vill ha ovan utskrivet. Koksaltlösning finns receptfritt men endast i 30ml ampuller och det är lite väl mkt eftersom de inte håller länge efter man öppnat dem. Man kan koka egen, men då gäller det att man har stenkoll så koncentrationen blir rätt. Det ska vara 9mg/ml.foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...