1 december 2016

Utmaning Tänk Grönt

December månad känns ofta så grå och trist, har man lite tur kan den vara lite vit snö. Därför passar väl månadens utmaning tänk mer Grönt perfekt. Grönt är en färg som lugnar oss och enligt Feng shui skapar den bot, välstånd, tillväxt och harmoni. Använd gärna den gröna färgen i vardagsrummet, barnrummet och/eller badrummet.


Utmaningen!

Ät med fördel massor med grönt till varje måltid. Inte bara isbergssallad och gurka som mest innehåller vatten. Tänk grönkål, spenat, ruccola, broccoli, lök, blomkål, rödkål och så vidare. Utmaningen är att fylla minst halva tallriken med olika grönsaker.

Tänk även grönt på julbordet. Kanske prova något vegetariskt eller vegansk alternativ i år. Gärna också ekologiskt.

Gröna växter förgyller inte bara hemmet, de hjälper också till att rensa luften från orenheter och hålla inomhusluften fuktig under de torra vintermånaderna. Läs mer här. Varje rum kan med fördel ha en grön växt, även badrummet. Plantera om dem i ny jord varje vår.

En grön gran hör de flesta hemmen till vid jul, välj med fördel en riktig gran som växt i Sverige och allra helst i närområdet. Håll utkik i  lokaltidningen, ibland kan man se annonser som "hugg din egen gran" så slipper vi långa onödiga transporter. Fråga annars vart granarna kommer ifrån. Vi trodde det var svensk gran vi köpte förra året, men den kom från Danmark. I år väljer vi nog att hugga vår egen gran i Kode, Kungälv norr om Göteborg. Välj så klart bort plastgranen.

Välj grönt inslagspapper till julklapparna, alltså gärna papper som är miljövänligt och gärna återanvänt. Tidningspapper funkar fint :-) Presentpåsar kan också vara ett alternativ då de lätt går att återanvända dem år efter år.

Vilket är ditt bästa gröna jultips?
foto: Living by Miriam, Alcro 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...