9 januari 2017

Fräscha upp ull med en ullkur

Jag hade tänkt be min Moster väva en mindre ullpläd till den minsta här hemma, men när jag var hemma hos mamma så visade det sig att hon hade en mindre pläd över. :-) Den är ganska gammal men i fint skick. Jag provade att fräscha upp den med en ullkur. Det är en återflyttande kur som ger en mjuk och skyddande hinna för ullens fibrer. Perfekt för plagg som legat länge eller som tvättas ofta där det naturliga fettet försvinner även om man använder ulltvättmedel så försvinner lite fett. Känns plagget eller filten torr då är det definitivt läge för en kur. En ny ullpläd för barn kan man bl.a. hitta från Klippan, en mindre filt här eller lite större här. De är inte billiga, men se det som en investering då de håller i många år. Sen måste jag få visa de fina bebis/spjälsängslakanen köpta på loppis. Visst är det något speciellt med gamla lakan, helt annan känsla än dagens nya?
foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

3 kommentarer:

 1. Jag håller helt med dig det är verkligen stor skillnad på äldre lakan än dom man köper idag. De känns som de har en högre kvalitet än vad de har idag. Hur gör man en sån där ullkur? Gnider man in det? Har aldrig gjort det men nu när jag läser om att de känns lite torrt och så kanske det behövs på en filt som jag har hemma.

  Ha en super grym kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men precis. Fick ett lakan i present och det kändes som ett tunt rispapper.

   Ullkuren funkar på lite olika sätt beroende på hur "illa" det är och vilken typ av plagg. Till pläden använde jag det i stället för sköljmedel, man kan också lägga ullen i blöt. Men att ha det istället för sköljmedel var väldigt smidigt :-)

   Radera
  2. Klart värt att prova, köp den mindre flaskan det gjorde jag så kan du se om det känns bra.

   Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...