20 januari 2017

Gråa hår och flagande hårbotten

Häromdagen såg jag det, mitt första gråa hår, eller superblont. Jag har inte analyserat närmare utan gissar det är liten här hemma som är skyldig till mitt första gråa hår. Jag tycker det är vackert med grått hår, men jag kan tänka mig att vänta 40-50 år till eller så.


Men nu till en annan pinsam sak, nämligen min hårbotten. Den och håret blir alltid katastrof på hösten/vintern. Det är samma visa varje år och börjar i september ungefär. Hårbotten blir supertorr med stora hudflagor som följd. Inte särskilt roligt. Jag tänkte testa Balsammetoden ett tag och se om det hjälper. Det kanske även hjälper mot att mitt hår blir så trassligt vintertid. Har du något annat tips mottar jag det gärna. 😊


Tips mot flagande hårbotten.

Mitt bästa tips som jag hittat mot flagande hårbotten är kanske lite otippat. Jag tvättar håret med ca 3-4 dagars mellanrum. Jag använder efter tvätt Maria Åkerbergs Neroli Freshener direkt efter dusch i handukstorrt hår för att "neutralisera vattnets uttorkande effekt" och sedan duttar jag en olja i hårbotten med fingertopparna. T.ex. den här ekologiska Arganoljan (affiliatelänk). Oljan sugs in i håret och hårbotten efter några timmar, bäst resultat över natten. Men lite smått oljigt blir det ju. Men det är bättre än torrheten.

foto: Skogsrospa, Bodystore
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

6 kommentarer:

 1. Jag har precis samma problem och har oxå funderat på balsammetoden men då det tar ca 6 månader för håret att acklimatisera sig får det dröja till nästa långa föräldraledighet. Vill inte gå omkring på mitt sociala jobb med fett hår i flera månader. Jag ska testa weleda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att man inte är ensam.
   Oj det låter som väldigt lång tid. Jag har iof kört eko och naturligt schampo en tid så det kanske går lite fortare då. Jag tycker nämligen att på bara nån vecka att det blivit bättre än första gången jag duschade med balsam. Sen upplever jag det inte som det var superfett första gången heller. Men det kanske är olika från hår till hår.

   Radera
  2. Vad använder du för balsam?

   Radera
  3. Jag provar just nu Urtekram Aloevera, här är en bra lista; http://stinamarkan.se/blogg/beauty/balsammetoden/produkter-for-balsammetoden-del-2

   Radera
  4. samt Maria Åkerbergs, Hair Therapy inpackning som är grym.

   Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...