1 januari 2017

Utmaning Detox och utrensning 2017

Gott nytt År!

Denna månad och det nya året 2017s utmaning handlar om Detox och utrensning, det passar väl utmärkt nu när man ofta vill ha lite nytt och fräscht. Lägga en grund för nya vanor.

Detox och utrensning, badrummet, fasta, plastbanta.


Utmaning, rensa ut badrumskåpet på Syntetiska kemikalier och satsa på rena och ekologiska skönhets- och hud/hårvårdsprodukter för det nya året. Hanna på naturligtsnygg.se guidar dig hur du gör här.

Utmaning för kroppen, rensa tarmarna och magen genom att fasta. Det är ett bra sätt att låta kroppen vila lite från att bryta ner mat. Kroppen får tid till självläkning och man får lite eftertanke på när och varför man äter. Vid stress, hunger, vid ettklockslag eller när man är uttråkad? Fasta kan t.ex vara ett bra sätt att bryta dåliga matvanor och lägga upp nya hälsosamma vanor för 2017. Men se det inte som en snabb tillfällig lösning utan som en start på nya vanor. 
 Det finns flertalet olika typer av fasta, deltidsfasta eller periodisk fasta som som det också kallas t.ex 5:2 eller 16:8. Jag har provat både periodisk och "vanlig" fasta. Jag kan rekommendera båda, en veckas eller 3-4 dagars juice/soppfasta är lite mer speciell. Det är lite kämpigt i början men man får så mycket mer energi och man känner sig så fräsch. (Obs, gravid, ammande, sjuk, stressad bör inte fasta). Prova det som passar din livsstil bäst. Förbered dig väl, handla alla ingredienser och skriv ut recept/schema för hela perioden. Trappa ner lite långsamt och återgå långsamt till fast föda igen. Vill ni att jag skriver ett schema?

Plastbanta är en detox för hemmet och framförallt köket. Rensa främst bort plastverktyg som kommer i kontakt med mat och värme. Stekspadar, matlådor, skärbrädor och liknande. Även teflonpannan kan gott bytas mot en i gjutjärn när den gjort sitt. Använd inte en skadad teflonpanna då den ger i från sig ohälsosamma ämnen. Byt plastpåsarna mot papper eller tyg.
Byt fleecepläden mot en i bomull eller ull. Samt kläder i polyester, akryl som är material i plast byts mot mer hållbara material.
foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...