8 februari 2017

6 månader

Nu är hon 6 månader och 1,5 vecka ungefär. Hon har börjat "krypa" med fart, alltså hon är rätt snabb när hon får syn på något hon vill utforska. Hon drar sig fram och halvt puttar sig fram med benen. Vardagsrummet och "lekmattan" är inte längre lika spännande som hallen, brandsläckaren (note to self: måste fästas på väggen), reflexerna på barnvagnen, våra skor, ica papperspåsar och tidningar.

Hon var först nöjd med sitt halvhoppande fram på alla fyra i vardagsrummet eller köket där jag var. Men inte längre, nu ska det utforskas och hon drar iväg bort från mig. Tänk att det gått 6 månader sedan hon kom, tiden går verkligen fort. 2 små tänder har också dykt upp, hon sitter själv utan stöd, men med amningskudden runt för hon kan liksom falla bakåt om hon får syn på något. I sängen vågar jag inte lägga henne själv längre, så nu måste jag försöka få henne att sova i spjälsängen/bedside crib. Än så länge får hon plats i den, men vi kanske måste köpa en lite större spjälsäng innan det blir dags för en vanlig säng. Hur gjorde ni när de liksom lever loppan i sängen? Det känns som hon snart också kommer resa sig mot sidorna på bedside cribben, den har ju inte så höga kanter. Ska man köpa grindar och placera ut där man inte vill att hon ska utforska för mycket, som veden och runt kaminen då det blir så sotigt. Är det lönt?

Himla skönt att grinden till trappan är på plats och att min man hann få dit ett snyggt lås i mässing, låset blev verkligen snyggt.
.

foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...