7 februari 2017

Köksträdgården 2017

Så var det dags för årets odling, startskottet har gott och jag har satt två sorters jordgubbar, persilja, jätteverbena och basilika. Det flesta frön har redan kommit upp två små hjärtblad. Om nån vecka kommer jag så ruccola, solros, chili och paprika. Sen tänker jag väcka liv i de bortglömda odilngslådorna vid växthuset. Den ena hann jag börja gräva ur i somras innan lilla mini kom till världen. Sen har den stått där halvt urgrävd och övergiven. Den andra lådan är vildvuxen och behöver också grävas ur, lite synd att jag inte hann med det i höstas då det finns massa lökar i den lådan som behöver flyttas. Vet inte hur de klarar en vårflytt? Om de hade varit lökar som blommar tidigt på våren kunde jag flytta dem efter blomning. Men dessa blommar i juli tror jag. Så då är det lite sent att fixa med en odlingslåda. Jag tänkte börja direkt när kärlen är ur jorden.
Planen är att gräva upp plastduken som ligger i botten då den mest samlar sniglar. Den gamla jorden som är urlakad på näring ska få nytt liv med Bokashi och därefter förhoppningsvis hästgödsel.

Vad odlar ni i år, vad får jag inte missa?

Växthuset i vintervila, lådorna ser ni till höger.
Några av de nya fröerna köpta i år.

foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...