31 mars 2017

Plast eller inte Polarn o Pyret?

Efter mitt inlägg om Super wash där jag skrev att Polarn o Pyret använder sig av plastbeklädda ullfibrer så gick jag till butiken med mina ullplagg för att påpeka detta. Jag hade en förhoppning om att kunna lämna tillbaka plaggen. Men jag förstod att det inte skulle bli enkelt eftersom det på sätt och vis inte var "fel" på dem. Kvinnan i butiken var väldigt tillmötesgående och även hon lite "chockad" över det faktum att de använde sig av plast. Hon visste inte hur hon skulle göra riktigt och lovade att återkomma med ett svar.

Senare samma dag får jag ett nytt mail från PoP där de skriver att de inte använder sig av en polymer i sina kläder. I efterhand visade det sig att det var kvinnan i butiken som bett kundtjänst maila mig, men det fram gick inte. Därför väntade jag på svar från butiken som aldrig kom, tills jag själv ringde. Så ganska förvirrande. Men nu hävdar de i alla fall att de inte använder sig av Super wash metoden där man använder sig av en polymer, utan enbart av den metod där man avlägsnar fjällen med syrabad. Det finns inte så mycket mer att göra än att lita på att det senare stämmer och att det första mailet jag fick var felaktigt. Tyvärr kan man inte som konsument kontrollera detta.
foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...