13 mars 2017

Plastbanta kläder och textil

Äntligen uppmärksammas plasten i våra kläder, av SVT här. De skriver bland annat att fleece är en miljöbov och om hur du kan plastbanta din garderob. Glöm inte bort de där fleeceplädarna som finns i många hem, ett bättre alternativ är en ullpläd.

Jag har ju sedan en tid successivt rensat ut min garderob på plast och varje nytt plagg till mig och dottern blir i naturmaterial. Dock är det vissa plagg som är svåra att få plastfria av någon anledning. Strumpor och jeans är sånt som ofta innehåller polyester. Har ni tips på vart man kan hitta några som inte innehåller detta?
Ett klädinköp som jag är allra mest nöjd med är min ullkappa som jag köpte på Zara för nått år sedan. Jag gillar att den inte har ett foder av polyester som mer eller mindre alla andra kappor har. Ullkappan har använts flitigt och den känns både ledig och "up dressad" på samma gång. Hoppas jag kan ha den i många år framöver.foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...