6 april 2017

Cancerframkallande palmolja i barnmat

Naturskyddsföreningen skriver på Facebook att Livsmedelsverket varnar för palmoljan. Man har hittat cancerframkallande ämnen i palmolja. Inte så trevligt, jag har ju skrivit om den dåliga och billiga palmoljan tidigare så detta kan bara bekräfta det faktum att palmolja är dåligt i många avseenden.


Vart finns palmolja? 

Här kan du läsa hela listan om vart man hittar palmoljan. Det som är skrämmande är återigen att den finns i produkter till barn. Så här skriver Naturskyddsföreningen om vart man hittar palmolja i barnmat:

Färdig majsvälling, vällingpulver, grötpulver och modermjölksersättning.

Semper har bytt ut palmoljan i nästan alla sina produkter, medan Nestlé fortfarande använder palmolja flitigt. I modersmjölksersättning och mjölkfria barnmatsprodukter är det fortfarande vanligt med palmolja. Det kan därför vara svårt att helt undvika palmolja om barnet inte tål mjölk eller behöver ersättning. 
En positiv nyhet är att vi hittade ekologisk modermjölksersättning med ekologisk palmolja från Hipp.


Jag har ju tidigare skrivit om den onödiga söta industrigröten till barn, detta gör att jag återigen är glad att vi struntar i den. Tyvärr så verkar BVC förespråka denna gröt (sponsrade av Nestlé?) vilket gör att många tror att gröten är "bra och säker". Många tror att vi i Sverige är så skyddade, att produkter för och till barn inte är "dåliga". Men tyvärr måste man själv läsa på och bilda sig en egen uppfattning om vad man vill ge sitt barn och inte.foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...