18 april 2017

Odla potatis i halm

Det finns ju Facebook grupper för det mesta nu förtiden, så även för oss som komposterar med Bokashi, i gruppen Bokashifrämjandet. Kajsa som också driver Mikrojord är full av kunskap och inspiration. Där tipsade hon om att odla potatis på lerjord täckt med halm. Jag tyckte detta lät spännande då jag har lerjord och den är så tung att gräva, så det är ju grymt om man slipper det. Jag googlade lite och hittade att det här metoden är rätt så gammal och det går även att odla i halmbalar. Men jag nöjer mig med att testa potatis i pallkrage just nu. Det ska bli väldigt spännande att se hur det fungerar. Jag är lite rädd att sniglarna kommer äta upp potatisen.

Så här gjorde jag min pallkrage med halm.

Placerade ut pallkragen för att måtta in den.
Sedan grävde jag upp grässvålen, tillsatte lite Bokashi strö på jorden och vände gräset upp och ner. Så rötterna är uppåt.
Till sist strödde jag lite bokashi över hela ytan med rötter. Man kan nog ha lite brunnen gödsel också, men det glömde jag. Men inte för mycket, potatis vill har lite gödning.
På med tjockt lager halm i hela pallkragen. Tryck ihop allt och vattna till sist över ytan.
foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...