29 april 2017

Oljeinpackning i håret

Jag har några gånger försökt göra inpackning med olja i håret, men det har inte blivit riktigt rent när man ska skölja ur oljan. Det har liksom haft en oljig och fet känsla efteråt. Men så läste jag Martinas inlägg om hur man ska gå tillväga så jag provade igen. Vilken skillnad! Jag är helt såld, detta ska jag göra fler gånger. Håret är inte längre torrt och sprött, det trasslar och tovar sig inte som det annars gör för mig. Jag kan liksom få som en dreadlock i nacken. Hårbotten flagar inte heller. Det känns som när jag tidigare färgade håret, det blir så lent, men utan kemikalierna.

Jag hade kokosolja och arganolja i håret. Värmde den så att kokosoljan smälte och sedan arbetade jag in det i hela håret. Jag var extra noga i hårbotten där det annars brukar flaga, samt i topparna. Jag lät det sitta i ca 1h och sedan tvättade jag ur det. Nästa gång ska jag prova att ha i det längre.

 Det är här jag tidigare gjort fel, man ska massera in schampot utan att ha i vatten i håret, alltså direkt i oljan och arbeta sedan upp ett lödder. Då blir det ordentligt rent och håret ser inte det minsta flottigt ut. Ni måste prova.

foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

2 kommentarer:

  1. TACK för tipset. Jag har provat med bara kokosolja men ska ta arganolja (som jag brukar använda i ansiktet) också. 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas ditt hår gillar det lika mkt som mitt :-)

      Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...