3 april 2017

Rådjur i trädgården

Vår trädgård är en del av en rådjursfamiljs smörgåsbord. De traskar över vår mark morgon som kväll och spanar in vad som finns att äta. Tyvärr äter de mina blommor, krokusar och tulpaner nu på våren. De gnuggar också sina horn mot buskar och träd. Så trist. Vissa träd är enkla att skydda med gnag/stamskydd, men vinbärsbuskar är rätt svåra att skydda. Jag tror att en hel gren är så skadad att den kommer dö. Bäst hittills verkar blodmjöl vara, det har i alla fall skyddat mina krokusar. Nu har jag även gnuggat det på vinbärsbuskarna och tänker sprida ut det lite var stans i trädgården. Jag doppar oasis i vatten som legat och dragit i blodmjöl, sedan lägger jag oasisbitarna under en lerkruka för att de inte ska blåsa bort eller att regnet lakar ur lukten. Jag sprider också ut lite blodmjöl runt blommorna. Det var min man som handlade blodmjölet och det var som hårda kulor, det finns nog fler sorter. Men detta var ganska smidigt att hantera. Jag är så glad för att jag nu har flera rader med blommande krokusar, jag ser att de dyker upp både här och där nu när rådjuren lämlar dem i fred. Min favorit är den med lila ådring som jag tror heter 'Pickwick', ingen jag planterat själv vad jag kan minnas. Men jag vårar den ömt. Blommorna är mycket välbesökta av blommor och bin, vilket är extra kul då de verkligen behöver mat efter vintervilan.


I hinken är det blodmjölsvatten och lerkrukan trycker ner oasisen under vattnet samtidigt som även den tar åt sig av det illaluktande vattnet. Det får stå och dra en liten stund.

foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...