30 maj 2017

Skippar hormonstörande solkrämen

Ja jag skippar solkrämen i år också, jag har skrivit om hur solkräm skadar korallrev och om alternativet ekologiska solkrämer tidigare och Naturligt snygg skriver också om hormonstörande ämnen i år igen. Här kan du läsa om barn och solkräm, och här om 5 vanliga frågor om eko solkräm.Varje år när solen börjar bränna lite mer på allvar så ser man hur såååå många bränner sig. Hur svårt kan det vara att skydda sig? I början behöver man vara lite extra försiktigt och då är solhatt och tunna kläder bästa alternativet om man inte vill använda solkräm.
Det jobbigaste är att vår lilla tjej inte vill ha varken mössa eller solhatt, vilket känns lite smått frustrerande när man är ute mycket. Tips på hur hon ska gilla det? Men vi håller oss i skuggan och när hon blir buren på ryggen verkar det som att det går bra med hatt, det är ju lite trixigare att nå hatten då. Sen ska man inte glömma att man får i sig D-vitamin om man är i solen, så att helt blockera ut solstrålarna är inte heller helt optimalt. En liten stund i solen gör oss gott.

Jag förstår e.g. inte grejen med att smörja in sig i massa solkärm, kemikalier och sedan ligga timmar i solen. Bättre skippa krämen, var ute 20-30 min beroende på tid på dygnet och ditt pigment och gör något annat kul resten av tiden. Vill man vara vid stranden så lek, bada och sitt sedan under parasollet. Ha en tunn skjorta, gärna en storlek större så blir det luftigt och en fin solhatt. Herr avdelningen har ofta lite ledigare skjortor i linne som den här eller den här damskjortan från HM. Ofta är det på axlar, nacke och dekolletage vi bränner oss om man är ute en hel dag. Så se till att dessa områden är täckta.
foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

2 kommentarer:

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...