3 juli 2017

Filt över barnvagnen skapar bastu

Expressen har gjort ett test som jag själv faktist funderat på att göra. Då jag tycker att man rätt ofta ser föräldrar som lägger en svart filt över vagnen. Eller en sån där "gardin" som täcker hålet vid suffletten. Det förhindrar luftcirkulationen i vagnen och sommartid blir det rena bastun, här kan du läsa testet.


Expressen listar temperaturen över tid i en övertäckt barnvagn.

 Termometern vid teststart: 24 °C
Efter 15 minuter: 30 °C
Efter 30 minuter: 36 °C
Efter 45 minuter: 39 °C
Efter 60 minuter: 41 °C

Temperatur i solen under testet: 31 °C


Det är ganska galet, 40 grader och dålig luftcirkulation, för de riktigt små så kan de sluta andas enligt läkaren i artikeln. Ställ alltid vagnen i skuggan. Ha suffletten öppen, speciellt om den är svart - då suger den åt sig av värmen. Använd inte filt eller en väldigt tunn filt som andas på barnet, gärna ull eller hålstickad bomullsfilt. Polyester är plast och gör det lätt svettigt och kommer filten över ansiktet så kan det bli minst lika varmt och brist på syre. Jag har köpt ett parasoll och en speciell solsufflett till vår Bugaboo Donkey, suffletten har nät på sidorna som gör att luften kan cirkulera fritt. Samtidigt som den skyddar mot knott och andra insekter. Parasollet är perfekt när solen ligger "fel" och hamnar just där det är nät, då skuggar den in i vagnen så hon slipper få solen i ögonen. Man kan också lägga ett vanligt paraply över suffletten om man inte har ett speciellt barnvagnsparasoll.

Universella solskydd till barnvagnen

Man kan även köpa en universell solskärm som jag tycker verkar smidig, läs mer här.
Eller ett solsegel som du kan köpa här.
Parasoll med universellt vagnsfäste finns här eller detta snygga med en fin knopp.Har du några andra bra tips för att skydda mot solen och värmen?


foto: Ellos, Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...